Başöğretmen nasıl olunur 2024?
Okul müdürü unvanını almak için önce on yıllık kadrolu öğretmenlik deneyiminiz, ardından on yıllık uzman öğretmenlik deneyiminiz olması gerekir. Bu unvanı almak için en az 20 yıllık mesleki deneyime sahip olmanız gerekir.
Başöğretmenlik sınavı kaldırılacak mı?
Teklif, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen maddeleri yeniden düzenledi. Uzman ve okul müdürleri için mesleki kariyer sınavı kaldırıldı.
Başöğretmenlik kriterleri nelerdir?
Öğretmenlik Meslekleri Kanunu kapsamında okul müdürü olarak işe alınma şartları: Uzman öğretmen olarak en az on yıllık deneyime sahip olmak, maaş cezası veya daha yüksek bir ücrete tabi olmamak ve Öğretmen Akademisi tarafından Okul Müdürleri için düzenlenen eğitimin tamamlanmış olması.
Başöğretmenlikte 10 yıl şartı kalktı mı?
Ayrıca okul müdürü ünvanı için “uzman öğretmen olarak 10 yıl bekleme” şartını da kaldırıyoruz. Çalışmamızı tamamladık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacağız. Tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.
25 yılını dolduran öğretmen başöğretmen olabilir mi?
20 yıllık mesleki deneyimi olan öğretmenler okul müdürü olacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu “Geçici Madde 3” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Buna göre, kanunun yürürlüğe girdiği tarihte görevde olan öğretmenler, 20 yıllık mesleki deneyimi tamamlamaları halinde doğrudan okul müdürü unvanı için başvuruda bulunabilecekler.
20 yılını dolduran başöğretmen olacak mı?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Genel Kurul’dan geçti. Buna göre, 20 yıllık mesleki deneyime sahip öğretmenler okul müdürü olacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu “Geçici Madde 3” teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.
Başöğretmenlik süresi değişti mi?
Röportaj. Yasanın ilk taslağında mesleki eğitim kursuna başvurmak için 8 yıllık hizmet süresi şartı aranıyordu. *Yasanın son taslağından sonra bu süre tekrar 10 yıla çıkarıldı.
Başöğretmenlik kaç yıl son dakika?
Haber Merkezi Uzman öğretmen olmak için on yıl öğretmenlik yapmış olmanız gerekir. On yıl uzman öğretmenlik yapmış olan herkese başöğretmen unvanı verilir. 20 yıllık mesleki deneyimi olan öğretmenler doğrudan başöğretmen olurlar. Önceki kariyer basamak sınavı da kaldırılmıştır.
Başöğretmenlik farkı ne kadar?
14 günlük maaş farkı yarından itibaren yatırılacak. 14 günlük maaş farkı yaklaşık olarak şu şekilde olacak: 👉🏼Yeni başlayan öğretmen: 3.200 TL 👉🏼Deneyimli öğretmen: 3.900 TL 👉🏼Müdür: 4.200 TL maaş farkı alacak.
Başöğretmenlik sınavına kimler katılabilir?
Yönetmeliğe göre, 10 yıldan az kıdemi olanlar öğretmen, 10 yıldan fazla kıdemi olanlar uzman öğretmen, 20 yıl hizmet şartını sağlayanlar ise okul müdürü unvanını alabilecek.
Başöğretmenlik ne zaman yürürlüğe girecek?
Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.
Başöğretmenlik eğitimi nasıl olacak?
➢ 17 Temmuz 2023 – 18 Eylül 2023 tarihleri arasında Öğretmen Bilgi Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla 240 okul müdürü yetiştirme kursu verilecektir. İlgili eğitim programının eksiksiz (100%) tamamlanması gerekmektedir.
2024 Başöğretmenlik ne zaman verilecek?
Kariyer Adımları sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, 2024 yılı Ocak ayından itibaren ünvan almaya hak kazanan öğretmenlerimize “Uzman” ve “Başöğretmen” ünvanları ve bunlara karşılık gelen ödemeler yapılmıştır.
Başöğretmenlik sınavı kalkacak mı?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Teklif, Anayasa Mahkemesi tarafından yürürlükten kaldırılan maddeleri yeniden düzenliyor ve branş ve okul müdürleri için kariyer basamak sınavını kaldırıyordu.
Başöğretmenlik başvurusu ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı uzman ve müdür ünvanı başvurularına ilişkin genelge yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzman ve müdür ünvanı yetiştirme programına başvurular 30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında alınacak.” dedi.
Kimler başöğretmen olabilir?
Yönetmeliğe göre, 10 yıldan az kıdemi olanlar öğretmen, 10 yıldan fazla kıdemi olanlar uzman öğretmen, 20 yıl hizmet şartını sağlayanlar ise okul müdürü unvanını alabilecek.
Başöğretmen olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?
Deneyimli öğretmenlerden; Başöğretmen unvanı, en az 10 yıl öğretmenlik mesleğinde çalışmış, herhangi bir terfi kısıtlamasına tabi olmayan ve Başöğretmen Akademisi tarafından düzenlenen eğitimi tamamlamış olanlara verilir.
Başöğretmenlik ne zaman yürürlüğe girecek?
Milli Eğitim Akademisi ile Akademi İzleme ve Rehberlik Kurulu Kanunu hükümleri 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek.
Başöğretmen başvurusu nasıl yapılır?
Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumları ile özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler başvurularını mebbis..tr üzerinden yapabilecek.